Ahilik uluslararası boyut kazanacak

Kırşehir heyeti, Ahiliğin, Türkiye dışında ulusal bir boyut kazanması için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret eden AK Parti Kırşehir milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen ve Ahilik Araştırma Merkezi Müdürü Kazım Ceylan'dan oluşan heyet, her yıl kutlanan Ahilik kutlamaları hakkında Bakan Davutoğlu'na bilgi verdi.

Ziyarette konuşan Milletvekili Çalışkan, ahiliğin merkezinin Kırşehir olduğunu, ahilik ilke ve esaslarının Kırşehir'den dünyaya anlatılması için desteğe ihtiyaçları olduğunu anlattı. Ahiliğin, dünyaya Kırşehir'den çıkacak bir ışık gibi anlatılmasının önemli olduğunu belirten Çalışkan, Ahmet Davutoğlu'nun 'Uluslararası Ahilik Sempozyumu'nun açılış konuşmasını yapmasını istedi.

Ahiliği çok önemsediğini hatırlatan Bakan Ahmet Davutoğlu da "Çok önemli bir gelişme olmaması halinde, bu yılki Ahilik Sempozyumu'na katılacağım ve Balkanlar ve Orta Asya başta olmak üzere Ahilik Haftası kutlamalarına ve sempozyuma yabancı ülke dışişleri bakanlarını ve ticaret bakanlarını davet edeceğim." dedi.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeçi ise profesyonel mimar ekibi tarafından hazırlanan 'Ahilik Külliyesi' projesi ile ilgili Davutoğlu'na bilgi verdi. Davutoğlu da bu projenin bir an önce bitirilmesi için elinden gelen gayreti göstereceği sözünü verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber